måndag 6 februari 2012

Skolverksprojektet "Vilka elever kommer till vår skola?

Skolverket har ett projekt som heter "Vilka elever kommer till vår skola? Språk, lärande och identitet i svenskundervisning" och Filipstads kommun har med två grupper i projektet. Den ena gruppen finns på Åsenskolan och den andra på Strandvägsskolan.

Syfte och bakgrund för projektet är: " att ge deltagarna kunskap, möjligheter och verktyg att kritiskt granska och utveckla undervisningen så att alla elevers språkutveckling, oavsett kön och bakgrund, kan utvecklas. Undervisning på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet är en utgångspunkt liksom insikten att språk, lärande och identitet är nära förenade".


Man har valt att läsa boken om Kiwimetoden av Ann-Marie Körling i båda grupperna. Utifrån boken har nu Åsengruppen valt att utveckla den gemensamma läsningen genom bildpromenader med hjälp av storböcker. De ska bland annat videofilma sig själva vid några tillfällen för att se utvecklingen. Strandvägsskolegruppen träffas nästa vecka för att planera sitt projekt.

Om du vill veta lite mer om bildpromenader så klicka på länken här: Bildpromenader

Katarina

1 kommentar:

  1. Det skall bli spännande att följa läsutvecklingen. Jag har ju fördelen att följa detta på nära håll eftersom jag är rektor på Åsenskolan. Lycka till!

    SvaraRadera