fredag 10 februari 2012

projektgrupp och webbsidor till engelskundervisningen


Igår hade vi, den engelska projektgruppen, vår tredje träff! Vilken intressant och dynamisk grupp vi är! Jag ser fram emot varje möte! Projektgruppen består av 8 pedagoger som kommer från olika skolor i Filipstads kommun och undervisar på olika stadier. Vi startade projektgruppen under höstterminen 2011. Tillsammans diskuterar vi undervisningen av det engelska ämnet.
Igår skaffade vi oss ett konto på webbsidorna www.teachingenglish.org.uk och www.learnenglishkids.britishcouncil.org. Detta är suveräna webbplatser från ”the British Council and BBC” för lärare som undervisar i engelska som andra språk där man kan hitta färdiga lektionsplaneringar, ”flashcards”, lekar, sånger, korta berättelser med tillhörande film och roliga, meningsfulla övningar också för de yngsta eleverna. Man kan även  skapa egna ”flashcards” och ”stories ”(storymaker).  Man måste skaffa sig ett konto med användernamn och password för att kunna lada ner allt material, men det är gratis. Man behöver dator, internettillgång, projektor och högtalare för att visa och arbeta med sånger, berättelser och filmer i klasserna. 
flashcard - food

Det blev mycket att titta på, undersöka och tipsa varandra om! Alla i gruppen var entusiastiska och hittade intressanta hjälpmedel att arbeta med i engelskundervisningen. Jag kan varmt rekommendera webbsidorna för er alla, pedagoger som undervisar i ämnet engelska.

Ann


1 kommentar:

  1. Det bubblade av inspiration i ämnesutvecklarkorridoren igår eftermiddag. Du med din engelska projektgrupp, Annalena med sig projektgrupp i matematik och jag med min LUS-grupp.

    Det kändes så härligt att se alla engagerade lärare!!

    SvaraRadera