fredag 4 maj 2012

Vilka elever kommer till vår skola? Erfarenhetsutbytet

Förra fredagen var det dags för våra två Filipstadsgrupper att redovisa vad de har arbetat med under projekttiden. Erfarenhetsutbytet skedde i Stockholm och ett 40-tal kommuner deltog. Erfarenhetsutbytet bestod dels av att redovisa det egna projektet samt att få ta del av sex andra redovisningar.Det var både nervöst och kul att få delta.

Strandvägsskolans grupp redovisade sitt projekt "Att synliggöra klassrumskulturer för att utveckla läsningen" och Åsenskolans grupp redovisade sitt projekt "Att arbeta med bildpromenader för att utveckla skrivandet". Båda grupperna gjorde bra ifrån sig och satte Filipstad på kartan i skolvärlden med sina utmärkta redovisningar.


Om någon skulle vara intresserad av att veta mer om något av projekten så går det bra att maila mig för information.

Dagen avslutades med att deltagande forskare tackade sina grupper och sa några kloka och tänkvärda ord.

Viktoria Bengtsdotter Katz, Birgitta Brorsson, Gunilla Molloy, Carina Fast
och Ingrid Mossberg Schüllerqvist
Jag uppfylldes av hur mycket energi och goda idéer det finns ute i våra skolor. Deltagande kommuner hade arbetat med olika projekt med utgångspunkt i att ge alla elever möjlighet att lyckas i skolan. Om vi ser oss omkring så finns det så mycket kunskap och idéer om hur vi kan utveckla vår undervisning för att få med alla elever. Vi gav av våra erfarenheter och fick mångfalt tillbaka.

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar