tisdag 20 mars 2012

Fler övningar via webben!


Det finns verkligen otroligt många övningar att hitta på internet som passar utmärkt för  engelskundervisningen!


Jag har hittat några fler de senaste veckorna:
http://www.ur.se/Produkter/161557-My-Secret-Land: Barn från olika länder, där engelska talas, berättar om sitt land. Utmärkt övning i hörförståelse för åk 5 och 6. Skillnader i dialekter uppmärksammas. Lyssnaren ska försöka lista ut vilket engelskspråkigt land det berättande barnet kommer från. Ledtrådarna gör det lättare och lättare att gissa rätt. Lärarhandledning tillgänglig som PDF-fil. Det behövs högtalare som kan anslutas till datorn för att arbeta med hel klass.
http://www.howjsay.com/: “A free online Talking Dictionary of English Pronunciation”, webbsida där man kan skriva in vilket engelsk ord som helst och en röst ger dig det rätta engelska (brittisk engelska) uttalet. Är man osäker hur ett ord uttalas, är den här webbsidan en underbar hjälp, både för pedagogen och eleverna.
http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/fun-games/face-match: en interaktiv lek-hörövning. Eleverna lyssnar på en engelsk beskrivning av en person (ansikte) och försöker därefter att välja rätt bild som tillhör beskrivningen. Passar åk 3-4. Man behöver ansluta en projektor och högtalare till datorn för att arbeta med hel klass.
http://www.mes-english.com/games/bigtown.php: En konversationsövning för åk 4 och 5 som övar på att ställa frågor och svara på frågor om personer. Materialet består av många kort (nere på webbsidan: ”big town card sets”) som man printar ut och plastar in. Varje kort har foto och uppgifter på en person som bor i staden ”Big Town”. Det finns många roliga personer med och det älskar eleverna! Övningen går ut på att eleverna får var sitt kort och föreställer (spelar att de är) personen på kortet. Eleverna arbetar i par och ställer frågor till varandra och svarar på partners frågor. Jag gjorde så att jag gick först igenom med eleverna vilka frågor de kan ställa till varandra. Jag hade också frågorna som stöd på tavlan, men bara i början. Man kan göra övningen flera gånger och till slut kan eleverna frågorna utantill.




http://www.fizzyfunnyfuzzy.com/showpoem.php?poemID=60: En webbsida med många engelska dikter, passande för mellan- och högstadiet. De flesta dikter kan man skriva ut och man kan lyssna på en autentisk engelsk röst som läser dikten. Använd dikten till helklass med hjälp av projektor och högtalare.
//Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar