tisdag 20 mars 2012

Skolverksprojetet Vilka elever kommer till vår skola?

Jag har tidigare skrivit om att Filipstads kommun deltar i skolverksprojektet "Vilka elever kommer till vår skola?" och igår var det dags för oss gruppledare att träffa vår forskare Ingrid Mossberg Schüllerqvist på Karlstads universitet. Det har blivit dags att skriva om våra projekt för att i slutet av april redovisa dem för övriga deltagande kommuner på ett seminarium i Stockholm. Vi vred och vände på varandras texter och fick mycket med oss hem att tänka på och förändra. Det blir lite nervöst när man vet att flera hundra ska läsa vad man har skrivit.

Texterna baseras på de intervjufrågor som gjordes med elever och lärare i början av projektet vilka handlade om läsning och skrivning. Vi ska också skriva om vad vi har arbetat med, hur vi tänker gå vidare samt vilken litteratur vi har läst.

Den forskare, Gunilla Molloy, som har varit knuten till Stockholms skolverksgrupper berättade lite om vad de hade gjort inom projektets ram i DN i lördags. Följ gärna länken för att läsa vad de har gjort.

http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/lasforstaelsen-sjunker-nar-skolan-segregeras 


/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar