torsdag 15 mars 2012

Tips om webbplatser



www.teachingenglish.org.uk  och www.learnenglishkids.britishcouncil.org  är suveräna webbplatser från ”the British Council and BBC” för lärare som undervisar i engelska som andra språk där man kan hitta färdiga lektionsplaneringar, ”flashcards”, lekar, sånger, korta berättelser med tillhörande film och roliga, meningsfulla övningar också för de yngsta eleverna. Man kan även skapa egna ”flashcards” och ”stories ”(storymaker). Man måste skaffa sig ett konto  med användernamn  och password för att kunna lada ner allt material, men det är gratis. Man behöver dator, internettillgång, projektor  och högtalare för att  visa och arbeta med sånger, berättelser  och filmer i klasserna.

  www.education.com, en webbsida  med jättefina  berättelser  och fakta (t.ex. om djur med bilder till att måla passande för åk 3, 4, 5)  och lekar  och ramsor. 

www.kids-pages.com, en webbsida  med fina ”flashcards” (bilder med ordet på engelska)   och sagor.

www.anglomaniacy.pl, en webbsida  med  många traditionella sånger  och julsånger som man kan lyssna till via datorn med tillhörande text som man kan skriva ut. Det finns också lektionsförslag till små pratövningar (under fliken ”expressions”, ”wordies in space”),   lekar och övningar.

www.storyit.com, en webbsida  med fina ramsor  med tillbehörande bild att måla (under fliken ”rhymes to print”) till de yngsta eleverna, dikter (under fliken” poems”), korta sagor (under fliken ”Aesop´s Fables”).

www.tlsbooks.com, en webbsida  med gratis arbetsmaterial för lärare från den engelskspråkiga skolan. Där kan man t.ex. skriva ut ett memory-spel med olika djur (under fliken ”teachers- printables- Farm Animal Memory Game”).

www.kidsreads.com, en webbsida för mellanstadie-elever som är bra på engelska  och som är intresserade i Harry Potter böckerna. Eleverna kan ha kul på den webbsida samtidigt som de lär sig engelska. Det finns all information om böckerna  och författaren J.K. Rowling. Det finns även en ”harrypedia” (= a complete guide to the people, places and things in the Harry Potter Books)  och en frågesport om alla böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar